KETE

MALZEMELER

  • 1 Paket eritilmiş margarin
  • Yarım litre ılık süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 1 kg Derviş oğlu un
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

İç için

  • 2 çorba kaşığı u
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
YAPILIŞI
2 çorba kaşığı un, 2 kaşık yağda iyice kavrulur. Şeker ve ceviz içi buna karıştırılıp hazır bekletilir. Maya ve süt karıştırılır. İçerisine bir kaşık şeker konulup kabarmaya bırakılır. Unun bir kısmı ve 2 yumurta kabaran maya ile karıştırılır yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur biraz daha kabarıp kıvamına gelene kadar bekletilir. Elde edilen hamur orta boy elma büyüklüğünde parçalara bölünür ve sırayla açılır. Çok ince açılan hamur yağlanıp hazırlanan içten konur. Ortası delinip kenarlara doğru rulo yapılır.Elde edilen uzun rulo kendi etrafında döndürülerek istenilen büyüklükte yuvarlak yapılır.Tepsilere konulan bu yuvarlak hamurlar üzerine yumurtanın sarısı sürülerek ısıtılmış fırında pişirilir.
Taş Fırın Ekmeği
Mısır Unlu Kek
Mısır Unlu Hamur Kızartmalar
Kete
Mısır Unu Çorbası
Alt Üst Böreği
Kuymak Tarifi
Mısır Ekmeği
Ekmekler
Büsküvi ve Kurabiyeler
Börekler
Kekler
Pastalar
Poğaça Ve Çörekler