ALT ÜST BÖREĞİ

MALZEMELER
  • 1 kg Derviş oğlu böreklik un
  • 250 gr Margarin
  • 1 Bardak zeytinyağı
  • 1 Demet maydanoz
  • 1 Büyük baş soğan
  • 1 Çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
Un, yoğurt, tuz yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Her bir parça altıya bölünür. Toplam 24 parça olur. Bu parçalar orta boy pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Bu parçalardan 12 tanesi araları yağlanarak üst üste konulur. Sadece en üstteki yağlanmaz. Üst üste koyduğumuz bu parçalar pişireceğimiz tepsi büyüklüğünde açılır. Yağlanan tepsiye yerleştirilir ve üzerine hazırlanan iç konulur. Diğer 12 parçaya da aynı işlem uygulanır. İç konulan parçaların üzerine kapatılır. Böylece 24 parça araları yağlanmış ve ortasına iç konulmuş olan tepsiye yerleştirilmiş olur. Isıtılmış fırında pişirilir.

 

Taş Fırın Ekmeği
Mısır Unlu Kek
Mısır Unlu Hamur Kızartmalar
Kete
Mısır Unu Çorbası
Alt Üst Böreği
Kuymak Tarifi
Mısır Ekmeği
Ekmekler
Büsküvi ve Kurabiyeler
Börekler
Kekler
Pastalar
Poğaça Ve Çörekler