MISIR UNU ÇORBASI TARİFİ
|
MALZEMELER
- 1 su bardağı mısır unu
- 3 su bardağı Tavuk suyu
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı kadar ince ince koparılmış tavuk eti
- 1kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Tencereye tavuk suyunu ve 2 bardak su koyarak kaynatın. Bir bardak su da ezdiğiniz 1 su bardağı mısır ununu kaynamakta olan suya karıştırarak ilave edin.
|
Parçaladığımız eti, tuzu ve 2 diş sarımsağı ekleyinKaynayıncaya kadar karıştırın koyu olursa su ilave ederek kıvamını ayarlayın. Kısık ateşte 10dk kadar kaynatın.
Sosu;
Tavaya yağı ve salçayı koyarak sosu hazırlayın.
Çorbayı tabaklara alın ve üzerine sosu gezdirin.
|