MISIR UNU ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağı Tavuk suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kadar ince ince koparılmış tavuk eti 
  • 1kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI
Tencereye tavuk suyunu ve 2 bardak su koyarak kaynatın. Bir bardak su da ezdiğiniz 1 su bardağı mısır ununu kaynamakta olan suya karıştırarak ilave edin.

Parçaladığımız eti, tuzu ve 2 diş sarımsağı ekleyinKaynayıncaya kadar karıştırın koyu olursa su ilave ederek kıvamını ayarlayın. Kısık ateşte 10dk kadar kaynatın.

Sosu;
Tavaya yağı ve salçayı koyarak sosu hazırlayın.
Çorbayı tabaklara alın ve üzerine sosu gezdirin.

Taş Fırın Ekmeği
Mısır Unlu Kek
Mısır Unlu Hamur Kızartmalar
Kete
Mısır Unu Çorbası
Alt Üst Böreği
Kuymak Tarifi
Mısır Ekmeği
Ekmekler
Büsküvi ve Kurabiyeler
Börekler
Kekler
Pastalar
Poğaça Ve Çörekler