KOÇAN MISIR UNU KUYMAK TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 Su bardağı mısır unu
  • 100 gr Trabzon tereyağı
  • 150 gr Trabzon köy peyniri1 Su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Tereyağını tencere ye koyun. Yağ eridikten sonra mısır unu dökerek tereyağı ile kavurun. Un pembeleşince kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla birlikte bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peynir ilave ederek 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapınız.

 

Taş Fırın Ekmeği
Mısır Unlu Kek
Mısır Unlu Hamur Kızartmalar
Kete
Mısır Unu Çorbası
Alt Üst Böreği
Kuymak Tarifi
Mısır Ekmeği
Ekmekler
Büsküvi ve Kurabiyeler
Börekler
Kekler
Pastalar
Poğaça Ve Çörekler