KOÇAN MISIR UNU KUYMAK TARİFİ
|
MALZEMELER
- 1 Su bardağı mısır unu
- 100 gr Trabzon tereyağı
- 150 gr Trabzon köy peyniri1 Su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Tereyağını tencere ye koyun. Yağ eridikten sonra mısır unu dökerek tereyağı ile kavurun. Un pembeleşince kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla birlikte bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peynir ilave ederek 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapınız. |
|
Copyright © 2010 dervisogluun.com.tr Tüm Hakları Saklıdır. Design By Anadolunet |
|
|